Vierde RTL-zender krijgt vrouwelijk karakter

De vierde zender die RTL Nederland wil starten moet een vrouwelijk karakter krijgen. Dat zegt RTL-baas Fons van Westerloo tegen de NOS. Vandaag werd bekend dat RTL een overeenkomst heeft gesloten met Tien, waardoor belangrijke sportrechten zoals het Eredivisievoetbal naar RTL verhuizen. Een sportkanaal starten ziet Van Westerloo niet zitten. “RTL 7 is de zender waar nu eigenlijk alle sport op staat. Nee, het vierde kanaal zal iets meer een vrouwelijk karakter te krijgen.

De Eredivisie zal te zien zijn op RTL 4, het Nederlands Elftal zal op RTL 4 te zien zijn en de halve finale en de finale van de Nederlandse beker ook. Al het andere voetbal gaat naar RTL 7, omdat we daar natuurlijk al veel sport hebben.

De vierde RTL-zender omschrijft Van Westerloo als een ‘kleinere’ zender. “Dat is wel het plan. We moeten als commerciële omroep denken aan de centjes en zorgen dat we doelgroepen kunnen blijven leveren aan onze adverteerders.

Een naam voor het nieuwe station is nog niet bekend. “Hij zal zeker geen Tien gaan heten. Dat staat vast en we weten eerlijk gezegd zelf nog niet hoe we hem gaan noemen. We zijn van plan dat in juli bekend te maken. Maar goed, het ligt voor de hand. Het zou RTL 8 kunnen zijn, het zou RTL + kunnen zijn, maar zeker geen Tien.

Door de overeenkomst met Tien, heeft RTL Nederland de rechten van één seizoen Eredivisievoetbal in handen. Volgend jaar mogen de zenders opnieuw bieden op de televisierechten. Van Westerloo is van plan ‘voluit’ mee te bieden. “We weten allemaal inmiddels dat de Eredivisie het anders wil gaan verkopen dan ze tot nu toe gedaan hebben. Dat wachten we rustig af. Het hangt allemaal voor de prijs af. Wat er tot nu toe voor is betaald, dat zal niet zo makkelijk zijn. We mogen rustig aannemen dat dat soort bedragen niet meer betaald worden voor de vorm zoals het nu is.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen