Nance zet eerste van 4,8 miljoen dominostenen

Foto: Nick van OrmondtSBS-6 presentatrice Nance plaatst op woensdag 23 september in Leeuwarden de eerste dominosteen voor Domino Day 2009. Dat heeft producent Endemol vrijdag laten weten. Nance geeft hiermee het officiële startsein voor de elfde editie van Domino Day, dat op vrijdag 13 november live op tv komt. “Vanwege haar jarenlange betrokkenheid bij Domino Day, krijgt Nance de eer om de eerste steen te plaatsen op de fakkel van het Amerikaanse vrijheidsbeeld“, aldus een zegsvrouw van Endemol.

Het thema van Domino Day 2009 is The World in Domino; The Show with The Flow. “Robin Paul Weijers en zijn team hebben zeven velden (flows) van 34 bij 17 meter ontworpen, waarin de vallende dominostenen straks op spectaculaire wijze dé hoogtepunten van de zeven continenten in beeld brengen“, zegt de woordvoerster.

Robin Paul Weijers vertelt: “In tegenstelling tot voorgaande jaren wordt Domino Day dit keer totaal anders opgebouwd. Wat dat precies inhoudt blijft een groot geheim tot de live-uitzending. Uniek dit jaar is dat alle dominostenen in één vloeiende stroom omvallen. De kijker valt daardoor van de ene verbazing in de andere.

Domino Day 2009 wordt live of semi-live uitgezonden in Nederland, Duitsland, Polen, Rusland, Griekenland, België, Oostenrijk, Hongarije, Kroatië, Servië, Tsjechië, Slowakije en Groot-Brittannië. De presentatie voor het Nederlandse gedeelte is in handen van Nance en Hans Kraay jr.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen