Voornamelijk mannelijke kijkers voor EK vrouwenvoetbal

De halve finalewedstrijd van het EK Voet- bal voor vrouwen Nederland – Engeland wist zondag vooral mannelijke kijkers te boeien. De 1,6 miljoen kijkers zijn onder te verdelen in één miljoen mannelijke (63 procent) en 600.000 vrouwelijke kijkers (37 procent). “Dit is een normale verhouding bij een live voetbalwedstrijd. Het feit dat het hier voor het eerst om een integrale wedstrijd van een EK Voetbal voor vrouwen ging, heeft dus niet meer vrouwen dan gebruikelijk getrokken“, aldus de NOS.

De halve finalewedstrijd Nederland – Engeland van het EK Voetbal voor vrouwen trok zondag gemiddeld 1,6 miljoen kijkers.  Het piekmoment was om 20.21 uur (bij het tweede doelpunt van Engeland) toen er 2,4 miljoen voetballiefhebbers voor de buis zaten. De NOS zond de wedstrijd van de Oranje-vrouwen tussen 18.00 – 20.30 uur rechtstreeks uit. Het grootste gedeelte op Nederland 1, de verlenging op Nederland 3.

Het marktaandeel van de gehele wedstrijd bedroeg 34 procent. Dat betekent dat eenderde van alle televisiekijkers tussen 18.00 – 20.30 uur had afgestemd op het EK Voetbal voor vrouwen in Finland.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen