Belgen in de Rimboe deze zomer bij SBS 6

SBS 6 zendt de Vlaamse versie van het succesvolle programma Groeten uit de rimboe deze zomer onder de titel Belgen in de Rimboe uit. Drie Vlaamse gezinnen reizen af naar ’s werelds meest primitieve stammen en beleven daar de tijd van hun leven. De stammen in Papua Nieuw Guinea, Namibië en In- donesië houden er namelijk voor Wes- terse begrippen eigenaardige gebruiken op na. Belgen in de Rimboe is vanaf zaterdag 26 mei wekelijks om 22.00 uur te zien bij SBS 6.

Het gezin Franken gaat met drie puberdochters naar de Pokaja, ex-kannibalen in Papua Nieuw Guinea. Vader Kurt heeft twee doelen voor ogen met de reis. Hij wil eindelijk de huwelijksreis maken die hij en zijn vrouw destijds niet konden betalen. En de confrontatie met een andere cultuur moet de dochters leren dat er meer in het leven is dan uiterlijk en bezit. De kinderen die vies zijn van ieder beest, moeten nu tussen de varkens slapen. Want bij de Pokaja stam staan varkens centraal: ze slapen bij de vrouwen, die de biggetjes soms ook borstvoeding geven. In vroegere tijden at de stam mensen, terwijl overleden varkens werden begraven. En dat is maar één van de vele eigenaardigheden waar de familie Franken mee wordt geconfronteerd.

In Noord-Namibië wordt het gezin BeernaertNadine, Franky en hun drie kinderen – enthousiast ontvangen door de Himba. Mannen en vrouwen slapen apart, de dieren lopen vrij in en uit en bij wijze van vriendschap lenen mannen hun vrouw een nacht uit. Ook zijn de vrouwen zeer lichamelijk met elkaar. De Himba dragen niet veel kleding en de vrouwen wassen zich nooit met water, maar smeren zich dagelijks in met een mengsel van botervet, oker en kruiden. Al met al enome cultuurverschillen waar het gezin Beernaert zich maar met moeite overheen kan zetten.

De derde Vlaamse familie is het gezin Deroo uit Grimbergen bestaande uit Marc, Marise, dochter Charlotte en zoon Lukas. Zij bezochten de Mentawai-stam in Indonesië. Het leven van de Mentawai is eenvoudig en hard. De familie Deroo, daarentegen, leeft ook voor westerse begrippen in grote welvaart. Moeder Marise Deroo werkt bij de EU en is zeer gesteld op privacy, luxe en hygiëne. Bij de Mentawai is de belangrijkste etiquette dat men niet op de vloer mag spuwen: men moet mikken tussen de kieren.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen