Elvis Presley-fanclub woedend op Jamai

Foto: William RuttenJamai Loman heeft zich de woede op de hals gehaald van de Nederlandse Elvis Presley-fanclub. De club ‘It’s Elvis Time’, die al ruim 42 jaar bestaat, vindt het belachelijk dat Jamai Elvis Presley de schuld geeft van het floppen van zijn RTL 4-show Waar Is Elvis. “Misschien is het Jamai niet helemaal duidelijk dat het om de grootste artiest van de 20ste eeuw gaat en dat er wellicht iets meer voorbe- reiding nodig was geweest om een show als deze tot een succes te krijgen“, laat de club maandag weten.

De fanclub van Elvis Presley heeft alle sympathie voor Jamai verloren. “Wij als Elvis fans vragen ons toch werkelijk af of Jamai wel weet hoe groot de Elvis wereld is en hoe diep de gevoelens van fans gaan wanneer het Elvis betreft. Vermoedelijk zullen zijn opmerkingen er voor gaan zorgen dat de populariteit van de show nog minder zal worden.”

Volgens Jamai is men nu meer geïnteresseerd in Michael Jackson. Daar snapt de fanclub van Elvis Presley niets van. “Om je achter de dood van Michael Jackson te verschuilen is werkelijk de druppel. Deze show staat op zichzelf. Iets meer diepgang had Elvis toch wel verdiend in onze ogen. Natuurlijk gaan we er van uit dat iedereen zijn best doet om er iets van te maken, het idee op zichzelf voor deze show was leuk, maar er is te weinig gebruik gemaakt van de bestaande middelen. Hopelijk denkt nu niet heel Nederland dat alle Elvis fans met een gitaren zonnenbril of een Elvis pruik rondloopt…

De fans hadden liever een ander programma gezien. “Zou het er wellicht aan kunnen liggen dat de programma opbouw weinig interessant is en dat Elvis fans niet op dit soort praktijken zitten te wachten? Wij houden van Elvis zijn muziek en die is nou juist bijna niet in beeld! Had bijvoorbeeld Glen D. Hardin naar Nederland gehaald en hem een deuntje laten spelen. Dat had kijkcijfers getrokken! Met alle respect naar de kandidaten, maar hoe onlogisch is het dat je door middel van een quiz afgekeurd wordt op je zangkwaliteiten? Iets meer overleg met mensen die wérkelijk veel van Elvis weten was toch zeer op zijn plek geweest. Hoeveel fans interesseert het welke aftershave Elvis gebruikt heeft, of welke spelletjes er op de markt zijn? En doet het werkelijk ter zake wat Priscilla zei in de film Naked Gun?

Het is niets anders dan een musical promotie. Het heeft niets meer te maken met de liefde voor de muziek van Elvis“, besluit de boze fanclub.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen