NPO FunX distantieert zich van homohatende vlogger

Radiozender NPO FunX distantieert zich van vlogger Eren van HulkVlogs na zijn bizarre uitspraken over homoseksualiteit. Dat heeft het station vandaag laten weten. Rappers Ali B, Boef en Ronnie Flex hebben met het verdedigen van het homohuwelijk in RTL Summer Night niet alleen veel vrienden, maar ook vijanden gemaakt, vooral in islamitische hoek. Diverse islamitische vloggers, waaronder Eren, vinden het kwalijk dat Ali B en Boef als moslims zo fanatiek het homohuwelijk verdedigden.

Eren laat zich in een vlog buitengewoon homo-onvriendelijk uit en dat past volgens de NPO niet bij FunX, die de vlogger eind vorig jaar ontdekte en op de website presenteerde als ‘dit is je nieuwe favoriete Utrechtse vlogger’.

NPO FunX benadrukt dat Erin niet de favoriete vlogger van de radiozender is. “Het artikel stamt uit een tijd ver voordat hij de bewuste uitspraken deed.”

De zender is het absoluut niet eens met de homo-onvriendelijke uitspraken van Eren. “Uiteraard neemt FunX afstand van zijn uitspraken. Bij FunX kan iedereen zichzelf zijn, wat je achtergrond, geloof of seksuele voorkeur ook is.

Inmiddels heeft NPO FunX het artikel ‘Dit is je nieuwe favoriete Utrechtse vlogger’ van de website verwijderd.

Lees ook: NPO’s favoriete vlogger walgt van gay-uitspraken Boef (vandaag)

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen