Bram Schilham eerste themacorrespondent NOS

Foto: Leendert JansenBram Schilham wordt per 1 december 2009 de eerste themacorrespondent van de NOS. Zijn specialisatie wordt ‘Kli- maatverandering en Energiepolitiek’. Dat heeft de NOS vandaag bekendgemaakt. Schilham is nu nog verslaggever bij de politieke redactie. Na Prinsjesdag 2009, op 15 september aanstaande, stopt hij met zijn Haagse werkzaamheden om zich te gaan voorbereiden op zijn nieuwe baan. “Ik kijk er nu erg naar uit om de blik te richten op de wereld buiten het Haagse Binnenhof.

Een themacorrespondent is al langer een wens van de NOS. “Sommige thema’s zijn zo groot en veelomvattend dat ze tot in lengte van jaren de politieke en maatschappe- lijke agenda’s zullen domineren“, zegt hoofdredacteur Hans Laroes. “De complexheid rechtvaardigt een themacorrespondent Klimaatverandering en Energiepolitiek, die de volle breedte van het onderwerp op zijn netvlies heeft. Een zware en verantwoordelijke functie, waarvoor Bram Schilham, met zijn jarenlange journalistieke ervaring in politiek Den Haag, uitstekend geschikt is.

Schilham zelf heeft veel zin in zijn nieuwe baan. “Veertien jaar werken in de politieke journalistiek was bijzonder boeiend, maar ik kijk er nu erg naar uit om de blik te richten op de wereld buiten het Haagse Binnenhof. Het internationale aspect van mijn nieuwe functie spreekt mij zeer aan. De diversiteit aan onderwerpen onder de paraplu van het thema ‘klimaat en energie’ is groot. Het is bij uitstek een taak van de NOS om alle ontwikkelingen op dit gebied, in binnen- en buitenland, te volgen en uit te leggen. En om vroegtijdig te signaleren en discussies over dit thema aan te jagen.

Hij zal niet alleen in het NOS Journaal te zien zijn. “Ik ga dat als multimediaal themacorrespondent op alle platforms van de NOS doen. Met nieuwsreportages op televisie en radio. En natuurlijk ook op internet, met een apart dossier en een blog. Inderdaad, een prachtbaan, waar ik met veel energie iets moois van ga maken.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen