459.000 kijkers voor Journaal op 3


De kijkcijfers van maandag 8 januari 2007 (SKO)

Journaal op 3 (NOS, Ned3, 22:33) – De NOS lanceerde gisterenavond een nieuw journaal op Nederland 3: Journaal op 3 moet vooral jongere kijkers gaan trekken. Zo min mogelijk ‘saaie’ woordvoerders, deskundigen en boekenkasten in beeld is het streven. “In het huidige NOS Journaal zag je een filmpje met een woordvoerder en wat treinen in beeld. Wij zouden zelf de trein instappen en kijken wat de gevolgen voor de reiziger zijn“, aldus Winfried Baijens, presentator van het Journaal op 3.

Maar het nieuwe journaal wil ook onderwerpen aansnijden die geen aandacht krijgen in het traditionele NOS Journaal. Zo zou Baijens best een reportage over de nieuwe horrorfilm Saw III zien zitten. “In Engeland zijn mensen tijdens het kijken naar die film flauwgevallen. Ik wil wel weten wat er zo erg is aan die film. Het huidige journaal zou denk ik niet zo snel aandacht aan zo’n onderwerp besteden“, aldus Baijens in NRC. RTL speelt niet met de gedachte om ook met een jongerenjournaal te komen, zegt Hugo van der Parre van RTL Nieuws. “In tegenstelling tot de NOS hebben we niet het probleem van te veel oude kijkers. Volgens het profiel van RTL moeten we kijkers tussen 20 en 49 jaar bereiken. Daar slagen we nog altijd voldoende in.” De eerste uitzending van het Journaal op 3 scoorde gisteren 459.000 kijkers (madl: 7.2%).

Veronica Poker (Veronica, 22:51) – Noah Boeken is één van de pokerpro’s die een aantal bekende Nederlanders leert pokeren in het nieuwe programma Veronica Poker, waarvan de eerste aflevering gisteren door 326.000 kijkers (madl: 7.9%) bekeken werd. Noah heeft in totaal zo’n 400.000 euro bij elkaar gespeeld. “De ene dag speel ik een toernooi in Vegas, dan zit ik weer in een casino, of ik doe het gewoon lekker thuis op het internet”, vertelt Noah in Televizier. Als hij een groot toernooi speelt, komt hij regelmatig bekende gezichten tegen. “Ben Affleck, Tobey Maguire, James Woods, de baas van basketbalclub L.A. Lakers, je ziet ze allemaal voorbijkomen. Ja, het is een leuke wereld.” Over het niveau van de BN’ers in Veronica Poker is Noah wel te spreken. “Joep Sertons vind ik een slimme, agressieve speler. Maar Johnny de Mol heeft volgens mij de meeste potentie; je merkt echt dat hij het heel leuk vindt.

Grey’s Anatomy (NET5, 20:33) – De Amerikaanse ziekenhuisserie Grey’s Anatomy ging gisteren succesvol van start aan haar derde seizoen bij NET 5. De aflevering Time Has Come Today werd door 712.000 kijkers (madl: 10.1%) bekeken. Volgens deskundigen zijn ziekenhuisseries zoals Grey’s Anatomy niet altijd even waarheidsgetrouw. Zo onderzoeken twee arts-assistenten, Christina en Izzie, in een aflevering een patiënt en komen tot de conclusie dat de man erg veel vocht vasthoudt. Dit halen ze weg, maar gedurende de behandeling overlijdt hij. De familie wil geen autopsie laten doen om de doodsoorzaak te achterhalen. Dit is voor Christina en Izzie reden om het lichaam van Franklin te stelen en er zonder toestemming autopsie op uit te voeren. “Belachelijk”, zegt internist Lucia Arwert bij Gezondheidsnet. “Het is erg lastig om ongezien een lijk te verplaatsen. Daarnaast heb je niet zomaar een andere ruimte tot je beschikking waar je een autopsie kunt uitvoeren.” Oncoloog Bart Kuenen sluit zich daarbij aan. Daarnaast vindt hij het ‘zeer kwalijk’ dat dit soort scènes in de ziekenhuisserie te zien zijn. “Op die manier lijkt het net of artsen maar wat doen in een ziekenhuis. De familie zou ook niet de autopsiepapieren tekenen. Ze zouden woedend zijn. Het is strafbaar wat deze artsen gedaan hebben.

De afbeelding “http://home.planet.nl/~will1856/Mediakrant/kijkcijfersgroot.JPG
</p>
    </div><!-- .entry__content -->

    <footer class=

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen