Veelgeprezen serie Mad Men van start op Nederland 2

De VARA brengt vanaf deze avond de veelgeprezen serie Mad Men op televisie. De serie toont de levens en liefdes van een groep competitieve mannen en vrouwen, die in de jaren zestig in de Amerikaanse reclamewereld werken. “Ik denk dat Mad Men aan zal slaan bij de kijkers van nu. Het is als een science-fiction serie… de kans om een ander tijdperk te bezoeken“, zegt schrijver Matthew Weiner. “Het blijkt om dezelfde problemen te gaan die we in onze eigen levens tegen komen.

Weiner vult aan: “Mensen kunnen de indruk hebben dat het een onschuldige tijd was, maar dat was niet per definitie het geval – en dat wordt steeds duidelijker als de afleveringen elkaar opvolgen. Ik geloof dat deze personages herkenbaar zijn voor het publiek – of ze nou proberen uit te vogelen hoe ze carrière kunnen maken zonder op te vallen, of gewoon proberen hun persoonlijke levens in balans te houden – het zijn zaken waar we ons nog steeds aan kunnen spiegelen.”

De serie speelt zich af op en rond Madison Avenue, de bakermat van de New Yorkse advertentiebureaus, en tevens verwijzend naar de ‘Mad’ uit de titel. De serie is bedacht door Sopranos-schrijver Matthew Weiner en kreeg lovende kritieken in Amerika.

Mad Men is vanavond om 22.45 uur te zien op Nederland 2.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen