John de Mol wil Tien niet bij SBS onderbrengen

Talpa-baas John de Mol wil zijn televisiezender Tien niet bij SBS onderbrengen. Dat meldt een woordvoerder van Talpa Media. Het Algemeen Dagblad schrijft vandaag dat De Mol zowel Tien als zijn radiozender Radio 538 bij SBS zou willen onderbrengen, in ruil voor een aandeel in het moederbedrijf van SBS. Dit artikel bevat volgens woordvoerder Maarten van Rooijen echter ‘veel onzin’ en ’tendentieuze beweringen’. Hij weerspreekt het artikel van het AD.

Met het mediabedrijf gaat het goed, aldus Van Rooijen. “Enkele delen ervan, zoals de muziekuitgeverij en de radiotak, presteren zelfs uitstekend en de andere naar behoren. Het kost drie tot vijf jaar tot een televisiezender staat. Dat het een kwestie van lange adem zou zijn om een stevige plek binnen het overvolle Nederlandse TV-landschap te veroveren, is vanaf de eerste dag onderkend en uitgedragen. Deze visie geldt nog steeds. De uitbreiding naar 24 uur zendtijd per dag – die vorige week is ingegaan – helpt bij het bereiken van een nog stevigere positie. Er bestaan geen plannen om de zender te verkopen of onder te brengen in een groter geheel. Sterker nog, voor volgend jaar staat een tweede zender op stapel.

Woordvoerder Thomas Notermans van Talpa noemt het een ‘gekke gedachte’ dat De Mol een aandeel zou willen in de internationale tak van SBS. “Als je de doelstelling van Talpa neemt, namelijk het opzetten van een groot mediabedrijf in Nederland, waarvan de televisiezender – en liever zelfs nog televisiezenders – belangrijke uithangborden moeten zijn, dan is dat een hele rare redenering.

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen