KRO succesvol tijdens jaarlijkse uitwisseling kleuter-tv

Foto: SBSDe KRO is succesvol teruggekeerd van de jaarlijkse uitwisseling van kleuter- items in het Duitse Erfurt, onder leiding van de European Broadcasting Union. Dat meldt de KRO vandaag. De KRO bracht 150 kleuter-items uit 34 landen mee terug naar Nederland. “De wijze waarop ons kleuterprogramma KRO Kindertijd midden in de wereld staat en kinderen en culturen met elkaar ver- bindt, past geheel binnen de KRO visie op Goed Leven“, zegt directievoorzitter Koen Becking van KRO.

Zelf leverde de KRO op haar beurt de kleuterserie Op Vakantie aan, twee kleuterdocumentaires en een aflevering uit het kleuter-tuiniersprogramma Groeien. Deze werden door alle aanwezige continenten, Europa, Azië, Afrika en Zuid-Amerika, geselecteerd waardoor ze volgend jaar te zien zijn in meer dan 30 landen. Zonder deze uitwisseling zou in veel landen geen kindertelevisie mogelijk zijn, laat de KRO weten. In totaal zijn vorige week in Erfurt 260 items uitgewisseld, afkomstig uit 56 landen.

Een van de nieuwkomers in deze uitwisseling die nu 35 jaar bestaat is Cuba, waar het afgelopen jaar voor het eerst in de geschiedenis ook kleuterprogramma’s werden gemaakt. Met de oogst van dit jaar erbij is nu dagelijks in KRO Kindertijd tenminste één item uit de uitwisseling te zien.

KRO Kindertijd, voor kinderen die nog niet goed kunnen lezen, is er elke ochtend tussen 07.45 en 08.15 uur en elke middag tussen 12.45 en 13.15 uur te zien bij Zappelin op Nederland 3. Op schooldagen is KRO Kindertijd er ook ’s middags op Nederland 1, tussen 17.00 en 17.25 uur. “En sinds afgelopen weekend ook enkele malen per dag op het nieuwe digitale kanaal Zappelin 24“, laat de KRO weten.

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen