Het land van Maas en Geel van start bij Talpa

Cees Geel en Bridget Maasland (foto) presenteren vanaf vanavond dagelijks de nieuwe talkshow Het land van Maas en Geel voor Talpa. Hierin ontvangen zij tussen 22.30 en 23.30 uur gasten uit de wereld van politiek, sport, kunst, media en cultuur. Acteur Cees Geel heeft geen interviewtraining gedaan. “Dat lijkt mij ook helemaal niet nodig“, aldus Cees Geel in TROS Kompas. “Ik ben gewend om met veel verschillende mensen om te gaan.” Volgens Cees voelt iedereen zich snel bij hem op zijn gemak.

Cees benadrukt dat hij zijn toekomstige gasten geen hak wil zetten. “Presentatoren die proberen te scoren door hun gasten te kakken te zetten, kunnen mij niet boeien. Ik vind dat vervelende televisie. Wat niet wil zeggen dat Bridget en ik uitsluitend ja knikkend naar onze gasten zullen luisteren. Het stoort me ook als ik dat sommige journalisten zie doen, terwijl ik als kijker naar jargon zit te luisteren waar ik geen snars van begrijp. Waarschijnlijk snapt zo’n verslaggever ook niet wat er wordt gezegd, maar durft hij daar niet voor uit te komen uit angst voor gezichtverlies. Bridget en ik hebben die schroom niet. Als wij iets niet snappen, zullen we dat gewoon zeggen.

Het is een misvatting dat Bridget en Cees de opvolgers zouden zijn van Frits Barend en Henk van Dorp, zegt Cees. “Als die al plaatsvervangers zouden hebben, dan komen Pauw en Witteman daar eerder voor in aanmerking. Wij zijn geen journalisten en ambiëren dat ook niet. Ik voel er ook niets voor om me altijd politiek correct op te stellen, zoals de meeste journalisten doen. Ik kan heel direct zijn.”

In de eerste uitzending vanavond is onder meer VVD-leider Mark Rutte te gast. Dinsdag schuift onder meer politica Leatitia Griffith aan bij Maasland en Geel. Tot aan de verkiezingen komen nog meer politici langs. Het land van Maas en Geel is vanaf vanavond iedere maandag tot en met donderdag om 22.30 uur te zien bij Talpa.

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen