KRO vanavond met ‘Het grootste taboe’

Anita Witzier en Sven Kockelmann (foto) presenteren vanavond rond 21.20 uur op Nederland 1 Het Grootste Taboe, een KRO televisieprogramma gebaseerd op een onderzoek naar taboes in Nederland. In de uitzending worden de meest leuke en spraakmakende van de honderd taboes belicht in de vorm van bijvoorbeeld een liedje, reportage, stand up comedy, straatinterview of discussie in de studio. Het onderzoek naar de grootste taboes is uitgevoerd door bureau TNS NIPO.

Voor het onderzoek hield TNS NIPO een grootscheepse inventarisatie onder duizenden Nederlanders. Uiteindelijk ontstond de Taboe Top 100 die in vanavond in het televisieprogramma wordt gepresenteerd. In tien blokken van elk tien taboes wordt verder ingegaan op het meest opmerkelijke of relevante taboe, onder andere door een reportage over botox-party’s, een onderzoek naar handen wassen na het poepen en een gesprek met een cartoonist die islam-gevoelige tekeningen maakt.

Presentatrice Anita Witzier vindt dat sommige taboes nodig de wereld uit geholpen moeten worden. “Het taboe dat rust op analfabetisme bijvoorbeeld“, vertelt Anita Witzier. “In Nederland kunnen anderhalf miljoen mensen niet lezen of schrijven en ze weten dat meestal al jaren met succes te verbloemen. Op die manier houd je het probleem natuurlijk in stand. Zelfde geldt voor geslachtsziekten: zolang Nederlanders zich dáárr nog voor schamen, zullen steeds meer mensen een SOA oplopen.

Volgens presentator Sven Kockelmann wordt het juist wel tijd voor een paar nieuwe taboes. Kockelmann: “In een tijd waarin moeders hun kinderen de rug toe keren om zo lang mogelijk te verdwijnen in de Gouden Kooi, sommige meisjes klaarblijkelijk het bed induiken voor een breezer en iedereen te pas en te onpas om het hardst roept wat hij vindt – ongeacht de consequenties voor anderen – kan het geen kwaad soms weer wat meer gêne en remmingen te voelen.(Foto: Wim Kluvers)

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen