Dennis Weening presenteert So You Think You Can Dance

Foto: Mike van den ToornRTL 5-gezicht Dennis Weening en de Vlaamse presentatrice An Lemmens zijn het nieuwe presentatieduo van So You Think You Can Dance. Het programma keert in augustus terug in samenwerking met de Vlaamse zender VTM. Dat heeft Weening donderdagavond laten weten in RTL Boulevard. De eerste serie werd gepresenteerd door zangeres Elize. Weening: “Ik moet eerlijk zeggen dat ik Elize hartstikke lief vind. Ze deed het heel graag en hartstikke goed. Het is dus een heel dubbel verhaal.

Weening ziet uit naar de samenwerking met Lemmens. “Ik ken haar toevallig, omdat ze bij de Belgische TMF heeft gewerkt. We hebben elkaar bij een festival ontmoet.”

De presentator van Wipeout was verrast door het aanbod van programmadirecteur Remko van Westerloo. “Ik weet het eigenlijk pas sinds een paar weken. Ik hoorde het al wel in de wandelgangen. In eerste instantie ging ik ervan uit dat Elize het ging doen. Maar de Belgen kwamen al met een presentatrice. Remko van Westerloo sprak met mij over een fantastische toekomst bij RTL 5. Ik dacht eerst dat hij een geintje maakte, omdat ik een rocker ben en die dansen natuurlijk niet.”

Toch vindt Weening het een eer. “Natuurlijk kijk je altijd naar de grote shows van Carlo Boszhard of Jos Brink vroeger. Ik vind het wel grappig dat ik zo een grote liveshow ga doen.”

Volgens RTL 4 wordt So You Think You Can Dance hoog gewaardeerd. In een pers- bericht somt zij op: “De Vara Gids riep So You Think You Can Dance uit tot beste groot amusementshow van 2008 (20-12-’08). De Telegraaf beschreef het als de verrassing van het tv-seizoen, ‘een genot om naar te kijken’ (28-11-’08) en Paul de Leeuw was lyrisch; ‘het hele RTL 5 dansgebeuren is een soort beleving waar je bij wilt horen’ (05-12-’08). De eerste reeks van So You Think You Can Dance heeft indruk gemaakt.

So You Think You Can Dance is een talentenjacht voor dansers en danseressen. De hoofdprijs dit jaar is 20.000 euro en een rol in de musical Hairspray. De uitzendingen worden gelijktijdig én live uitgezonden in Nederland en België op zowel RTL 5 als VTM.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen