1,7 miljoen kijkers voor Dancing on Ice


De kijkcijfers van zaterdag 14 oktober 2006 (SKO)

Dancing on Ice (RTL4, 20:00)Staf Coppens, Froukje de Both en Kelly Pfaff kwamen gisteren los van het ijs. Sierlijk bewogen zij zich tijdens de kür door de lucht. Kelly Pfaff ging er tijdens de eerste finale-uitzending vandoor met de meeste jurypunten. Dancing on Ice werd gisterenavond door 1.723.000 kijkers (madl: 26.0%) bekeken. Vanavond wordt de winnaar van Dancing on Ice bekendgemaakt tijdens de result-show van de ijsshow, rond 21.00 uur bij RTL 4.

Joan Haanappel is de juryvoorzitster van het populaire ijsdansprogramma op RTL 4. “De afgelopen weken heb ik erg genoten“, vertelt Joan bij TVgids Online. “Ten eerste omdat dit programma het kunstrijden op de kaart zet, maar ook omdat ik zoveel bewondering heb voor de sterren die meedoen.” Toen ze door RTL 4 benaderd werd om juryvoorzitster van Dancing on ice te worden, hoefde ze daar ook niet lang over na te denken. “Het is gewoon een enorme push voor de sport. Om een voorbeeld te noemen: Ongeveer een maand geleden kon men zich bij een schaatsbaan in Dordrecht inschrijven voor kunstschaatsen. Normaal komen daar zo’n twaalf mensen op af. Deze keer stonden er honderddertig mensen in de rij!

Mooi! Weer De Leeuw (VARA, Ned3, 20:29) – Mooi! Weer De Leeuw werd gisteren door 1.856.000 kijkers (madl: 27.6%) bekeken. Daarmee was het progamma van Paul de Leeuw, op het Acht uur Journaal na, het best bekeken programma op de Nederlandse televisie. De amusementsshow van Paul de Leeuw is één van de genomineerden voor de Zilveren Televizier-Ring 2006. Mocht hij de publieksprijs voor tv-man van het jaar winnen, dan is Paul niet van plan om deze persoonlijk op te halen. De Leeuw zegt er geen behoefte aan te hebben. Volgens hem stelt de prijs niets voor, omdat deze niet door een vakjury wordt toegewezen. “Het is een via de sms en mail gemanipuleerde prijs“, schrijft De Leeuw in VARA TV Magazine. Het zijn volgens hem slechts ‘een paar ingewijden die vanwege vriendjespolitiek een stem uitbrengen’. Als hij de prijs krijgt, laat De Leeuw hem ophalen door zijn televisievriend Adje.

Sterren dansen op het ijs: De uitslag (SBS6, 21:47) – Jody Bernal en Hein Vergeer staan met hun schaatspartners in de finale van het SBS 6-programma Sterren dansen op het ijs. Maud moest het strijdtoneel gisterenavond verlaten, tijdens de uitslag-show van het ijsdansprogramma. “Dit was de tijd van mijn leven,” zei ze huilend nadat de uitslag bekend werd. Jody Bernal en Hein Vergeer staan aanstaande zaterdag tegenover elkaar in de finale van Sterren Dansen op het IJs. De twee finalisten zullen dansen op nummers die zijn uitgekozen door de luisteraars van Sky Radio 101 FM. Jody en Katka dansen op Wherever, Whenever van Shakira, Hein en Florentine op Feel van Robbie Williams. Zaterdagavond is de finale van Sterren Dansen op het IJs, live op SBS 6 vanaf 20.00 uur. Om 22.30 wordt de uitslag bekendgemaakt. Op vrijdagavond kijkt SBS 6 met alle deelnemers terug op tien weken Sterren Dansen op het IJs. Deze live-uitzending begint vrijdag om 20.30 uur bij SBS 6.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen