Trijntje Oosterhuis bevestigt deelname Songfestival

Trijntje Oosterhuis vertegenwoordigt ons land volgend jaar tijdens de zestigste editie van het Eurovisie Songfestival. Dat hebben de zangeres en de organiserende omroep AvroTros bevestigd. Oosterhuis heeft er zin in. “Ik voel me enorm vereerd dat ik gevraagd ben Nederland te vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in mei 2015 in Wenen. Na de goede optredens en resultaten van Anouk en The Common Linnets de afgelopen twee jaar, is dat natuurlijk extra spannend maar ook heel leuk.”

De zangeres heeft al een lied in gedachten. “We zijn in de afrondende fase van het maken van het liedje dat we voor ogen hebben. De song is mede geschreven door Anouk, en het is erg fijn voor mij dat zij haar ervaringen met het Songfestival met mij wil delen.”

Oosterhuis is tot nu toe positief over de samenwerking. “De gesprekken met AvroTros over hoe we een en ander denken te gaan aanpakken waren bijzonder constructief. Ik heb er echt heel veel zin in!

Songfestival-deskundige Daniel Dekker laat namens AvroTros weten: “Met Trijntje Oosterhuis heeft AvroTros wederom een grote Nederlandse artiest binnengehaald. We zijn ontzettend trots dat zij ons land wil vertegenwoordigen.”

Met de combinatie van de prachtige stem van Trijntje en het nummer van Anouk gaan we vol vertrouwen richting de jubileumeditie van het grootste muziekevenement ter wereld.”

Informatie over de presentatie van het lied waar Oosterhuis ons land mee gaat vertegenwoordigen in Wenen volgt op een later moment.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen