Nance Coolen weigerde BN’er-shows

Foto: Elvin Boer

Nance Coolen weigerde na haar ontslag bij SBS 6 om in de spotlights te blijven door op te treden in BN’er-programma’s. Dat vertelt de presentatrice in de glossy Beau Monde. Coolen had daar geen zin in. “Ik ben best down geweest, had de hoop dat ‘het’ nog zou gebeuren opgegeven. Na verloop van tijd zakt de moed je in de schoenen. Dan ga je twijfelen aan jezelf: was ik zo slecht? Maar ik had wel mijn trots. Het laatste wat ik wilde, was van een schans springen of opdraven als gast.

Nog liever had Coolen werkloos gebleven. “Liever in stilte in de anonimiteit verdwijnen dan wanhopig joelend langs de zijlijn: ‘ik ben er ook nog, bel me’. Er zijn mensen die om de verkeerde redenen op televisie zijn, dat is bij mij niet het geval.”

Coolen heeft weinig met collega’s die iets te graag in de spotlights willen staan. “Gaandeweg heb ik geleerd dat het leven om andere dingen draait. Om leren, groeien.

Ik neem mijn vak altijd uiterst serieus. Waardoor het extra pijnlijk wordt als jij eruit wordt gegooid en een jonge ‘kijk mij eens’ dame wel mag blijven.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen