Ook Irene Moors maakt nu hulp-tv

Foto: RTL

Ook RTL 4-coryfee Irene Moors heeft vanaf vanavond een programma in één van de bekendste genres van de zender: hulp-tv. In Geef Mij Nu Je Angst helpt ze mensen van hun dwangstoornis af. Dat heeft het station laten weten. Moors, die in de opener iemand met controledwang helpt, erkent dat hulp-tv hot is. “Het is wel een soort trend. Mensen willen blijkbaar graag geholpen. Als je kijkt naar dit soort programma’s denk je vaak: ik ben blij dat ik het niet heb, óf: hé, dat heb ik ook“, aldus de tv-ster.

De opnames hebben Moors’ ogen geopend. “Ik schrok ervan dat het zo klein begint. We lopen allemaal wel eens terug of de deur wel dicht is of kijken nog een keer of het gas uit is. Of afkloppen, want anders word je heel ziek. Als mensen dat steeds vaker en langer gaan doen en daar uren per dag mee bezig zijn, is het ineens een heel gek ding.”

Moors schiet te hulp om die mensen te behandelen. “Ik kom met mijn hulpteam. Ik doe het natuurlijk niet zelf, ik ben geen therapeut. We hebben heel fijne resultaten. Het leven van de kandidaten wordt echt veranderd.

Geef Mij Nu Je Angst begint vanavond om 21.30 uur op RTL 4, direct na Verslaafd, een ander programma in het genre hulp-tv.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen