Beau vreest concurrentie ’t Is Hier Fantasties

Beau van Erven Dorens denkt dat het lastig gaat worden om vanavond op SBS 6 hoge kijkcijfers te behalen met ’t Is Hier Fantasties. Dat laat hij weten aan TROS Kompas en Party. Van Erven Dorens staat op het tijdstip waarop de trouwsoap van Patty Brard de voorbije weken werd vermorzeld door concurrenten Flikken Maastricht en The Voice of Holland. “De vrijdag is een zware tv-avond“, beaamt de door tv-flops geplaagde tv-ster. “Maar ik stap erin met de overtuiging dat het gaat lukken.

Als ’t Is Hier Fantasties flopt, kan Van Erven Dorens daar goed mee omgaan. “Ik heb er geen last van dat sommige dingen die ik heb gedaan geflopt zijn. Het is natuurlijk vervelend omdat we bij een commerciële omroep afhankelijk zijn van kijkcijfers, maar het heeft mijn ambitie, enthousiasme en moed om nieuwe dingen te doen niet veranderd.

Er wordt wel wat verwacht, weet ook hij. “Als je bij RTL 4 800.000 kijkers scoort, dan moet je jezelf achter de oren gaan krabben. SBS 6 is als een programma 700.000 kijkers trekt best tevreden, maar in het verleden werd zo’n aantal zelfs niet behaald. Ik vond dat pijnlijk, jammer ook. Er werd namelijk héél hard gewerkt. De kijkers wisten ons alleen niet te vinden.”

Een flop raakt hem echter minder dan vroeger. “Ik laat mijn geluk als mens niet afhangen van mijn succes; dan was ik nu namelijk al jaren labiel. Een risico van dit vak is dat je gaat denken dat je een slecht persoon bent als je geen succes hebt, maar een mislukking heeft niet één vader.”

Het is van meerdere factoren afhankelijk, legt hij uit. “De presentator speelt daar maar een bescheiden rol in. Al realiseer ik me ook dat de presentator voor het publiek en de media vaak de zondebok is als iets mislukt. Ik vind dat overigens niet erg.”

Ik heb dat in de eerste twee jaar dat ik bij SBS 6 zat meermaals meegemaakt en ik moet zeggen dat zoiets louterend werkt. Aan de andere kant… Ik doe altijd mijn best en ga ervoor. Ik hoop daarom dat er veel naar mijn nieuwe programma’s gekeken gaat worden, maar so be it als dat niet zo is.”

’t Is Hier Fantasties is om 20.30 uur te zien op SBS 6.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen