Jörgen Raymann sluit overstap naar SBS 6 niet uit

Jörgen Raymann heeft met John de Mol gepraat over een overstap naar SBS 6. Dat vertelt hij in het AD. Raymann kreeg ‘erg leuke formats’ aangeboden. “Maar mijn moraliteit en loyaliteit liggen nog bij de publieke omroep. Ik ben trots op op wat ik tot nu toe heb gemaakt. We hebben toch iets unieks neergezet: een late night-show met een multiculti-dna en een donkere presentator bovendien. Toch heb ik een overstap naar SBS serieus overwogen. Ik sluit niet uit dat zoiets nog eens kan gebeuren.

De komediant denkt na over zijn toekomst bij het publieke bestel. “Het probleem is dat ze nog steeds doelgroepentelevisie maken. Hindoestanen hebben bijvoorbeeld nog steeds hun eigen omroepje dat alleen in de middag uitzendt. Pure geldverspilling vind ik dat.”

Je ziet opvallend genoeg meer diversiteit bij de commerciële omroepen, vervolgt Raymann. “Humberto Tan hebben ze niet bij RTL 4 neergezet, omdat ze daar een zwarte man nodig hadden. Voor John Williams geldt hetzelfde. Die zitten bij RTL 4 omdat ze gewoon goed zijn.”

Zo moeten we bij de publieke omroep ook meer gaan denken. In Hilversum leven ze soms nog te veel in een soort vaticaan. Als je ze vraagt eens naar Rotterdam te komen, zeggen ze: ‘ja maar dat is zo ver weg’.”

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen