John Williams wil meer luchtige programma’s

Foto: AVROJohn Williams zou graag meer luchtige programma’s zoals De Slechtste Chauffeur van Nederland presenteren. Dat vertelt de RTL-presentator in Mikro Gids. De afgelopen jaren maakte Williams veelal hulpprogramma’s. “Ik ben toe aan iets luchtigs. Dat heeft met afwisseling te maken. Ik vind het nog steeds gaaf om als presentator van hulpprogramma’s iets te betekenen voor mensen. Maar ik besefte op een gegeven moment dat ik me op onverwachte momenten af en toe moe voelde“, legt hij uit.

Hulp-tv maken is heftig, aldus Williams. “Die programma’s kosten natuurlijk veel energie, omdat het verhalen zijn die me raken. Als ik na opnamen thuis wilde vertellen hoe mijn dag was geweest, kwam er een onsamenhangend verhaal uit. Ik was uit balans aan het raken.”

Daarom omarmt hij De Slechtste Chauffeur van Nederland. “Dit programma heeft een andere dynamiek: naast de serieuze kant is er ook ruimte voor ene dolletje met de kandidaten. Het is ook fijn om een andere kant van mezelf te kunnen laten zien.”

En dat hoop ik in de toekomst nog veel meer te kunnen doen. Ik wil nog meer van mijn werk kunnen genieten dan ik nu al doe. Voor mijn gevoel ben ik nog niet op de helft van mijn plezier.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen