Jochem van Gelder vreest ‘moordende concurrentie’

Jochem van Gelder vreest voor de concurrentie van zijn zaterdagshow Het Beste Idee van Nederland. Dat vertelt hij vandaag in het AD. Het Beste Idee gaat komend weekend van start op SBS 6. “De belangstelling is er, maar het is nu aan ons om het goed te doen. Uitzenden op zaterdagavond om acht uur is kwetsbaar, omdat de concurrentie moordend is. Maar ik zie het als een blijk van vertrouwen dat SBS geen films uitzendt. Ik neem het daarom op de koop toe dat het geen nieuw programma is.

Dat Van Gelder nu weer helemaal terug op de buis is, heeft hij te danken aan John de Mol. “Hij heeft mij een kans gegeven.

Dat komt mede door zijn drive, vertelt hij. “Ik weet dat ik niet de beste presentator ben, maar ik weet dat ik de drive heb, de creativiteit en de energie om programma’s te maken.

Werken bij SBS is volgens Van Gelder wel wat ‘scherper’ en ‘harder’ dan werken voor de NCRV. “Er was daar nooit een moment tijdens een contractbespreking dat ik me afvroeg of we wel verder zouden gaan. Het was bijna een zekerheid.

Bij SBS 6 is dat niet zo. “Er is geen gelegenheid om te denken: Bonje met de Buren scoort, dus ik leun achterover.

Het Beste Idee is zaterdag om 20.00 uur te zien op SBS 6.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen