Carlo Boszhard: ‘Robert Jensen extreem onaardig’

Foto: Nick van Ormondt

Robert Jensen zou een goede kandidaat zijn om een talkshow naar Amerikaans voorbeeld te maken, maar helaas zit zijn gedrag daarbij in de weg. Dat denkt Carlo Boszhard, vertelt hij in de Nieuwe Revu. In Nederland zijn veel pogingen gedaan om een dergelijke late night-show te maken, maar buiten de show van Jensen hielden geen van de shows het lang vol. “Jensen had daar de talenten voor, maar hij was alleen extreem onaardig tegen gasten, terwijl je het samen moet doen“, zo vertelt Boszhard.

De Amerikaanse talkshows blinken vaak niet uit in journalistieke ondervragingen, maar in Nederland is volgens Boszhard een goede interviewer nodig, denkt Boszhard. “Je hebt het over een compleet andere cultuur.

Daar weet iemand als Bill Cosby dat hij te gast is om grappen te maken, om te entertainen, maar in Nederland vinden wij dat een vies woord. Bij ons zetten gasten juist zo’n zwart uitziende bril op om intelligenter te lijken als ze een film promoten.

Zelf heeft Boszhard door Life 4 You ook veel talkshowervaring. “In Life 4 You zie je heel vaak mensen die er hélemaal niets van maken terwijl je toch komt om iets te verkopen.

In de VS zijn ze dat gewend, als je jezelf niet verkoopt dan zijn er voor jou tien anderen.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen