Sonja Barend vreesde voor tv-flop

Foto: SBS

Sonja Barend was behoorlijk nerveus over de kijkcijfers van het programma Sonja op Zaterdag in 2011. Dat vertelt ze in de VARAgids. Met de eenmalige tv-show keerde Barend nog één keer terug als talkshowhost. In de show reikte ze de Sonja Barend Award uit aan Twan Huys. “Ik was bang dat het zou mislukken, dat ik het einde van mijn carrière zou verpesten. Want ik dacht: als dit geen succes wordt, verpest ik mijn mooie afscheid alsnog. Maar het was ontzettend leuk en Twan was zeer vereerd.

Tegenwoordig wordt de prijs voor beste tv-interview van het jaar uitgereikt in De Wereld Draait Door. “Ik vind het nog steeds ontzettend leuk dat de prijs er is. Een enorme eer, ik zou het zelf niet bedacht hebben. Het is ook iedere keer weer een groot genoegen om ’m uit te reiken.”

Of mijn tv-werk iets betekend heeft? Ik betwijfel het. Alle onderwerpen die wij behandelden, zie ik op het ogenblik nóg behandeld op televisie – in verhevigde vorm. Ik heb het gevoel dat alle problemen groter zijn geworden. Dat ik nog geen kórrel zand bewogen heb.”

Er keken in 2011 uiteindelijk 1,3 miljoen mensen naar Sonja op Zaterdag. Daarmee was ze de nummer vier op prime time, na de RTL 4-hits Ik Hou Van Holland (2,8 miljoen), Ushi & The Family (2,4 miljoen) en Dit Was Het Nieuws (1,5 miljoen).

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen