Dure tv-show Is This Love? in première op SBS 6

Foto: AVRO

Het wordt weer een spannende avond voor SBS 6. Recht tegenover de kijkcijferkanonnen van acht uur, het NOS Journaal en GTST, begint het station met de datingshow Is This Love. Dat heeft het tv-station gemeld. Kosten noch moeite zijn gespaard: er is een villa van 8 miljoen euro afgehuurd en volgehangen met 85 camera’s. “Het is kostbaar”, beaamt zenderbaas René Oosterman. “Als het programma slaagt en het is een blijvertje, dan is het alleszins betaalbaar. Anders wordt het even slikken.”

Oosterman wil tussen de 8 en 9 procent marktaandeel behalen. “Als het na een maand niet werkt gaan we er niet mee door“, vertelt hij in het AD.

Het wordt een lastige strijd. Op veel dagen zijn directe concurrenten NOS Journaal en GTST de meest bekeken programma’s van de avond. “Daar zijn we ons van bewust. We zijn daarom minder ambitieus.

Met Utopia als lead-in hoopt Oosterman op veel kijkers die blijven hangen. “Áls het veel kijkers trekt, zouden we hier jaren mee doorkunnen.

Als Is This Love? lukt gaat de focus op weekendamusement. “Groot familie-entertainment op de zaterdagavond. Daar hebben we nog onvoldoende sterke titels.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen