RTL 4 stuurt Merel Westrik naar logopedist

Foto: RTL

RTL 4 stuurt nieuwslezeres Merel Westrik naar de logopedist. Ze moet daar gaan werken aan de manier waarop ze RTL Nieuws aan elkaar praat. Dat vertelt de presentatrice vandaag in het AD. Westrik is niet beledigd door het verzoek. “Ik ga binnenkort naar een logopediste om te leren meer met mijn stem te spelen, om de boodschap beter over te kunnen brengen. Toen RTL mij dat aanbood, was ik niet beledigd, maar antwoordde ik meteen: top. Je bent naar mijn idee nooit af.”

Niet als mens en ook niet als journalist, aldus Westrik. “Ik vind het heel gek dat sommigen denken dat je op een bepaald moment bent uitgeleerd. Dat bestaat niet.”

Ze werkt hard aan haar wijze van presenteren. “Ik heb nu een trainer met wie ik samen uitzendingen terugkijk, zodat ik me kan verbeteren.”

Twee jaar geleden viel half Nederland over haar heen toen ze Half 8 Live presenteerde, de zomerse vervanger van DWDD. “Het commentaar was terecht. Half 8 Live kwam te vroeg en het was niet goed genoeg. Een jonge ambitieuze redactie en een jonge ambitieuze ik hadden te weinig tijd om dat programma te maken en toch dachten we: dat doen we.

Die lading aan kritiek – soms bijna leedvermaak – was pijnlijk en ik heb er wakker van gelegen. Uiteindelijk was het mijn moeder waardoor ik kon relativeren. Zij zei: ‘Ach lieverd, het is maar televisie.’ En ik weet dat ze gelijk heeft.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen