SBS 6 hoopt dat Is This Love? blijvertje wordt

Foto: RTL

SBS 6 hoopt dat het met de nieuwe vooravondshow Is This Love? een blijvertje te pakken heeft. Dat zegt zenderbaas René Oosterman vandaag tegen BuzzE. Is This Love?, waarin singles met elkaar daten in een luxe villa, neemt het vanaf maandag op tegen de acht uur-kanonnen NOS Journaal en GTST. “Is This Love? is een hele belangrijke beslissing. We hopen hiermee een structurele oplossing te hebben voor het tijdstip tussen acht en half negen“, zegt Oosterman.

Het succes van Is This Love? is belangrijk voor SBS 6. “De vooravond, van 18.00 tot 20.30 uur is voor commerciële zenders ongelooflijk belangrijk. We zijn de afgelopen jaren aan het stoeien geweest om de juiste formule te vinden om te zorgen dat we aan het begin van de avond een vast publiek op kunnen bouwen.’”

Het is niet makkelijk om de kijker te veroveren in de vooravond, weet Oosterman. “We hopen natuurlijk dat de kijkers van Utopia in Is This Love? een aanleiding zien om door te kijken en het nieuwe programma ook heel erg gaan waarderen.

De insteek is uiteraard dat dit een blijvertje is. Maar wij van SBS weten als geen ander hoe moeilijk het is om in de vooravond een plek te veroveren in de agenda van mensen.’

In de luxe setting van de villa geven de singles, waaronder Ron (foto), zich in alle rust over aan de zoektocht naar de ware liefde. Ondertussen kan heel vrijgezel Nederland zich aanmelden om een van hen in het huis te ontmoeten.

Is This Love? staat vooralsnog drie maanden in de uitzendschema’s. Na een maand beslist Oosterman of hij het programma hierna verlengt.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen