Humberto Tan: ‘Ik was écht zenuwachtig’

Humberto Tan was erg gespannen voor het Gouden Televizier-Ring Gala. Dat bekende de presentator donderdagavond laat in RTL Late Night, dat feestelijk opende vanwege zijn winst op het gala. Tan kreeg als winnaar van de Zilveren Televizier-Ster een ere-onthaal. “Het moment dat je komt aanrijden en je ziet Carré… Ik was echt zenuwachtig, terwijl ik over het algemeen vrij rustig ben. Dat komt omdat het niet alleen een prijs is voor mij. We zijn samen een avontuur begonnen“, zei de tv-ster.

Gedurende de eerste maanden was Tans show RTL Late Night nog helemaal geen succes. “Wat we heel goed gedaan hebben, is dat we hadden besloten om de eerste drie maanden niet te veel naar de kijkcijfers te kijken.”

Het had geen zin gehad, aldus Tan. “Ik zei en dat meende ik ook echt: ‘Het is geen sprint.’ Dus het is zinloos om elke dag te kijken: hoeveel hebben er gekeken? En dan: ‘O, shit weer slecht. O, kut, weer slecht.’ Dat is gewoon echt zinloos.”

We hebben wel gezegd: ‘Als het na drie maanden nog steeds dramatisch is, moet je elkaar de hand geven en zeggen: hé, sorry, het is niet gelukt.’”

Dat is nooit gebeurd. “Ik heb ook nooit een telefoontje gehad van wie dan ook van RTL om te zeggen dat het dramatisch zou gaan. We hebben wel vaak gesprekken gehad over hoe het beter kan, maar dat gebeurt nu ook. Dus er is nooit paniek geweest.”

RTL Late Night is momenteel de meest bekeken late night-talkshow van Nederland.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen