‘Geen plek voor tweede soap in Nederland’

Foto: RTL

Goudkust, ONM en meer recent Malaika: naast Goede Tijden Slechte Tijden lijkt elke soap in Nederland te mislukken. Het lijkt erop dat er geen plaats is voor een tweede soap in Nederland. Dat zegt scenarioschrijver Martin van Steijn vandaag in Trouw. Dat Goede tijden nog bestaat komt, denk ik, doordat het als eerste soap van Nederland nu eenmaal een gevestigde naam is. En mensen hebben het druk, doen ook andere dingen dan tv kijken. Misschien is er domweg plek voor slechts één soap.

Morgenavond viert GTST zijn vijfduizendste aflevering. “Het is een mijlpaal. We zijn er heel trots op dat we het gehaald hebben en het ziet er naar uit dat we nog wel even door kunnen gaan.”

Al jaren bewijst GTST maatschappelijk betrokken te zijn. “Het moet niet, maar ik vind dat je als maker van een dagelijks programma met 1,8 miljoen kijkers wel bewust moet zijn van wat je doet, van wat je vertelt.”

Natuurlijk, het eerste doel is vermaak. We zijn er om te vertieren en te plezieren. Maar als mensen door ons een andere blik op de maatschappij krijgen, dan is dat mooi meegenomen.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen