Wilfred Genee: ‘RTL voelt als warme jas’

Hoewel Wilfred Genee een paar jaar terug heeft moeten vechten om Voetbal International op de buis te houden, voelt RTL hem nu aan als een warme jas. Dat vertelt de presentator in een column op de site van RTL. Sinds enkele jaren staan de mannen van VI weer onder contract bij RTL. “Natuurlijk is dat geen garantie voor een eeuwig huwelijk, want televisie valt of staat bij kijkcijfersucces. En zo hoort het ook te zijn. Maar na 11 jaar RTL durf ik wel te stellen dat de zender voelt als een warme jas“, zegt hij.

Twee jaar lang werkten Genee en zijn collega’s zonder contract bij RTL en zochten ze zelf sponsors om de boel te financieren. “Maar heroverden we wel een plaatsje in het televisielandschap.”

Na die twee jaar werd dat beloond met een nieuw contract. “Een veel grotere beloning volgde een jaar later: het winnen van de Televizierring“, zegt hij. “Bovendien werd deze prestatie ook door RTL op waarde geschat en beloond met een nieuw en verbeterd contract.”

RTL viert dit jaar zijn 25-jarig bestaan. “Wat de komende 25 jaar gaat brengen, valt moeilijk te voorspellen. Maar saai zal het zeker niet worden.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen