Jan Smit zonder toeters en bellen op Televizier-gala

Waar Kim-Lian van der Meij vorig jaar rondzweefde in de nok van theater Carré, pakt Jan Smit het als de nieuwe presentator van het Gouden Televizier-Ring Gala wat rustiger aan. Dat vertelt de entertainer in weekblad Televizier. Smit komt met minder spektakel het podium op. “Ik kan nu al verklappen dat ik níet in de nok zal hangen. Ik moet natuurlijk geen dingen doen die niet bij me passen. En ik ga trouwens ook geen liedje zingen. Maar een paar goede grappen zitten er, hoop ik, wel in.

Ook zijn outfit is simpel. “Een smoking zonder toeters of bellen. Het wordt ijn ieder geval geen jurk. En nee, ook geen gouden schoenen. ‘Less is more’, zeg ik altijd.

De TROS-ster is niet op van de zenuwen. “Ik heb net het Junior Songfestival gepresenteerd, dat was ook live en heel spannend, dus een goede oefening. Al is het Gouden Televizier-Ring Gala natuurlijk veel groter.

Smit is tevreden over de drie genomineerde programma’s. “Je ziet Penoza ieder jaar groeien, die serie wordt zeer gewaardeerd. Flikken Maastricht is een prachtige serie voor een iets groter publiek en ook nog eens een waarin ik dit seizoen zelf een gastrol heb gespeeld.

En Johnny de Mol heeft ieders hart gestolen met SynDroom. Ik vind het al met al drie prachtige programma’s.

Het gala begint om 20.30 uur op NPO 1.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen