Tina Nijkamp terug bij SBS 6

Tina Nijkamp, die tot 2011 jarenlang de scepter zwaaide bij SBS 6, keert terug op het oude nest. Ze gaat part time aan de slag bij de showrubriek Shownieuws. Dat heeft zenderbaas René Oosterman van SBS 6 laten weten aan De Telegraaf. Nijkamp, die vorig jaar vertrok bij tv-producent Eyeworks en sindsdien met sabbatical is, is aangetrokken om de formule van het programma Shownieuws te versterken. “Ik ben hier heel blij mee, Tina is een echte vakvrouw“, reageert Oosterman.

Oosterman heeft er vertrouwen in. “Op dit moment zijn we tevreden hoe Shownieuws zich ontwikkelt. Maar we halen alles uit de kast om de rubriek een nog vaster onderdeel in de agenda van de kijker te laten worden.

Nijkamp was van 2005 tot 2010 de zenderbaas van SBS 6, waar ze onder meer de later veel bekritiseerde bombastische manier van promoten invoerde. Ze was succesvol en werd in 2008 uitgeroepen tot Omroepvrouw van het Jaar.

In 2010 werd Nijkamp benoemd tot Directeur Televisie van de hele SBS-groep. Een jaar later stopte ze daarmee, vanwege ‘familieomstandigheden’. In 2012 begon ze bij Eyeworks, waar ze anderhalf jaar heeft gewerkt.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen