Balkenende: Gouden Kooi kijken is niet verplicht

Premier Jan Peter Balkenende laat in een reactie op de ontstane commotie rond het Talpa- programma De Gouden Kooi weten dat iedere burger zijn afstandsbediening kan gebruiken om naar een ander kanaal over te schakelen als hij of zij onsmakelijke tv-programma’s niet langer wil zien. Deze week kwam De Gouden Kooi negatief in het nieuws, toen de twee PvdA- kamerleden Jeroen Dijsselbloem en Ella Kalsbeek oordeelden dat deelneemster Natasia haar twee kinderen verwaarloost door voor onbepaalde tijd in een kapitale villa in Eemnes te verblijven, afgesloten voor de buitenwereld.

Het gaat volgens de minister-president om de balans tussen vrijheid en verantwoordelijkheid en hoe deze zaken zich tot elkaar verhouden. Zelf heeft premier Balkenende het nieuwe programma van Talpa nog niet bekeken.

Momenteel is er ook ophef over een andere deelneemster uit De Gouden Kooi. Het Berechja College op Urk is boos over het vertrek van docent Eveline Klaassen naar de luxe villa in Eemnes, meldt het ANP. “Iemand die drie examenklassen in de steek laat om een BN’er te worden, is niet netjes. Ook strookt het programma niet met de christelijke identiteit van de school“, aldus directeur Maarten Meuns. De 24-jarige lerares nam per direct ontslag, maar hield haar niet aan de drie maanden opzegtermijn. “Ze vertrok met veertien dagen. Zo gaan mensen niet met elkaar om.

De docente gaf ruim drie jaar les op de middelbare school. Een terugkeer naar het Berechja Collega kan Eveline wel vergeten, als ze het programma vroegtijdig verlaat. “Ze past niet meer bij ons op school. Mensen moeten kunnen vergeven, maar dit programma is iets wat tegen onze principes indruist“, zegt Meuns.

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen