Katja ligt niet wakker van onderzoek OM

Foto: TROS

Katja Römer-Schuurman vindt het ‘heel belangrijk’ dat het Openbaar Ministerie gaat onderzoeken of ze strafrechtelijk vervolgd kan worden wegens ‘bewijsbaar wangedrag in het verkeer’. Dat zei ze donderdag op cynische wijze in RTL Late Night. Volgens De Vereniging Verkeersslachtoffers droeg ze tijdens een fragment van het tv-programma De Week van Filemon geen gordel, speelde ze met haar mobieltje en reed ze gevaarlijk snel op een B-weg. Daarop diende het een klacht in bij het OM.

Als het OM besluit om niet te vervolgen, stapt de vereniging naar het gerechtshof. “Wij vinden dat dergelijk gedrag andere weggebruikers in gevaar brengt en een rolmodel voor veel jonge meisjes zou niet zo mogen koketteren met haar gebrek aan normen en waarden.

Schuurman is niet onder de indruk. “Ik draag mijn gordel altijd onder mijn oksel, want ik ben best wel klein. Anders word ik zo gekild. Ik had mijn gordel dus daadwerkelijk wel om.”

Ik kreeg ook commentaar dat er een rood lampje brandde in mijn auto. Dat was omdat mijn ruitenwisservloeistof op was. Ik hoop dat het OM daar een goede zaak van kan maken.”

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen