WNL-baas Bert Huisjes haalt uit naar FOX

Bert Huisjes, de baas van omroep WNL, vindt dat de nieuwe tv-zender FOX werkelijk niets toevoegt aan het Nederlandse tv-landschap. Dat vertelt hij vandaag in de Volkskrant. Huisjes vindt de terugkeer van FOX, dat series als The Simpsons uitzendt, een dieptepunt in de tv-geschiedenis. “Van alle commerciële mislukkingen, van Talpa tot Sport7, kun je nog zeggen dat er sprake was van enige ambitie, maar dat kun je van FOX niet zeggen. Wat hebben zij nou gebracht? Helemaal niks.

De televisiebaas heeft geen enkele bewondering voor wat FOX heeft neergezet. “Ik vind het een ongelooflijk dieptepunt dat zo’n grote tv-partij zo gigantisch faalt in Nederland.”

Toch viert Huisjes vandaag het 25-jarig bestaan van commerciële tv in Nederland mee. “De commerciële omroep heeft gezorgd voor een enorme creatieve tv-industrie, een van de grootste ter wereld. Kijk naar Endemol, Eyeworks, Talpa. Het is toch geweldig dat de hele wereld naar Nederlandse formats kijkt?

Wat RTL Nieuws en Hart van Nederland (SBS) hebben gepresteerd op journalistiek gebied is enorm. Ze hebben de publieke omroep wakker geschud.

Meer in FOX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen