Wendy: ‘SBS was ouwe-jongens-krentenbrood’

Wendy van Dijk moest na haar overstap van SBS naar RTL in 2006 flink wennen aan de andere bedrijfscultuur. Dat vertelt de presentatrice in NRC Handelsblad. Al snel merkte Van Dijk dat RTL heel anders in elkaar zit. “Het was wennen toen ik overstapte naar RTL. Bij SBS was ik er vanaf de start van de zender, dat was een beetje ouwe-jongens-krentenbrood. RTL was groot, ze hadden een zenderteam, programmadirecties en een programmacoördinator. Ik moest mezelf opnieuw bewijzen.”

Van Dijk, die inmiddels getrouwd is met de grote tv-baas van RTL Erland Galjaard, kijkt nog altijd met een goed gevoel terug op haar tijd bij SBS. “Het was fantastisch om Hart in Aktie te doen. Daar had ik ook het gevoel dat ik een steentje bijdroeg.

Ook Ushi werd geboren bij haar vorige werkgever. Dat typetje nam ze mee naar RTL, waar ze ook andere typetjes deed. “Een van de hoogtepunten was toen ik als Amsterdamse Loes bij DWDD zat. Dat heeft veel losgemaakt, naar de eerste uitzending van Ushi & Loessie keken 2,8 miljoen mensen.

Terwijl ik voor de uitzending onzeker was en me afvroeg: vinden mensen dit eigenlijk wel leuk?”

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen