‘Terugkijkdienst NPO, RTL en SBS stevent af fiasco’

Foto: RTL

NL Ziet, de gezamenlijke betaalde online terugkijkdienst van NPO, RTL en SBS, dreigt te falen. Dat schrijft De Telegraaf vandaag. Met name publieke omroepen zouden het geen geslaagd project vinden. Zo vindt VPRO-baas Lennart van der Meulen het gek dat NL Ziet 7,95 euro per maand kost, maar dat RTL sommige tv-reeksen exclusief voor het eigen platform Videoland achterhoudt. “Het slaat nergens op dat nu al de complete serie Nieuwe Buren bij Videoland is te zien“, zegt hij.

Volgens MAX-baas Jan Slagter heeft de actie die is gevoerd ‘zijn doel nog niet bereikt’ en AvroTros-baas Eric van Stade zegt: “De marketing is niet goed, zo maak je er geen succes van.

Er zijn ook criticasters die anoniem reageren. “We hebben de NPO om opheldering gevraagd, want we horen maar niks over de eerste resultaten”, zegt een omroepbaas.

En een ander: “De commerciëlen willen vooral meeliften met de successen van de publieke omroep. Ik heb begrepen dat het merendeel van de via NLziet bekeken programma’s uitzendingen van de publieken zijn.

Bovendien hebben de verschillende aanbieders ook nog hun eigen gratis ’gemist’-platforms. Waarom zou je als kijker opeens gaan betalen?

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen