‘Meneer de Mol, u houdt toch van spelletjes?’

Foto: RTL

De afperser en bedreiger van John en Linda de Mol schrijft brieven met een ‘badinerende, sarcastische toon’. Dat zei Peter R. de Vries, die de familie bijstaat, dinsdagavond in RTL Late Night. De dader eist vele miljoenen euro’s. “Meneer de Mol, u houdt toch van spelletjes? Nu gaan wij een spel spelen. De inzet is hoog. Maar ik veronderstel dat u mee gaat doen“, schreef hij volgens De Vries in de brieven. “Ik meen dat u zich bekommert om het welzijn van uw zus en kinderen.

De brieven waren onheilspellend, aldus De Vries. “Ze waren gek en onzakelijk. Er zaten soms zinnetjes in waarvan je dacht: Dat schrijft een afperser toch niet? De eiser legde uit hoe het geld moest worden afgeleverd, het was onderdeel van een spel.

Volgens De Vries weet de afperser veel van John en Linda en hun families. “Hij wist veel van ze af, je voelde dat hij meer wist. Waar ze verbleven, bijvoorbeeld. Hij had inside kennis. En soms zei hij dat hij Linda ergens had zien rijden. Misschien woont of werkt hij wel in de omgeving.

De Mol heeft geen cent betaald, aldus De Vries. “John is iemand die hier strak in staat en gelijk de politie erbij haalt. Hij heeft niet betaald, daarvoor kan ik mijn hand in het vuur steken.

Volgens politiewoordvoerder Bernhard Jens staat de familie De Mol zwaar onder druk. Vooral de kinderen van Linda de Mol worden goed beveiligd. “De kinderen worden al bijna een jaar met de auto naar school gebracht, terwijl ze anders gewoon fietsen.

“Ze kunnen nooit zomaar naar een feestje. Als ze iets willen afspreken moet dat vooraf worden geregeld. De zaak zorgt voor een totaal gebrek aan privacy.

Er is bij allemaal de voortdurende twijfel en angst dat ze niet veilig zijn. Het legt een enorme druk op hun gevoel van vrijheid.’

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen