Flikken ‘uitzonderlijk vaak’ uitgesteld bekeken

Foto: RTL

Flikken Maastricht wordt sinds dit seizoen ‘uitzonderlijk vaak’ ná het originele uitzendmoment bekeken. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek, meldt AvroTros. Sinds dit seizoen staat Flikken recht tegenover de RTL 4-hitshow The Voice of Holland en dat kost de serie honderdduizenden kijkers op het uitzendmoment zelf. “Na drie afleveringen valt op dat de populaire politieserie uitzonderlijk vaak wordt bekeken de dagen ná de uitzending“, zo vertelt een woordvoerster.

De eerste drie afleveringen van de nieuwe Flikken trokken tussen de 435.000 en 485.000 uitgestelde kijkers. “Dit aantal is aanzienlijk hoger dan de andere programma’s die deze maand in de top 10 staan van uitgesteld kijken.”

Op vier staat bijvoorbeeld de aflevering van Dokter Tinus van 17 september met 223.000 uitgestelde kijkers en op vijf de Expeditie Robinson van 18 september met 199.000 uitgestelde kijkers.

Het gaat bij uitgesteld kijken om kijken naar televisiecontent, op een ander moment dan waarop deze programma’s werden uitgezonden, maar wel binnen zes dagen ná de oorspronkelijke uitzending.

Het kan gaan om ‘bijna live’ kijken, het afspelen van een programma dat is opgenomen of het kijken naar een programma ‘on demand’ via de set-top box. Online kijkers – Flikken heeft er bijna 100.000 – worden apart gemeten.

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen