‘Merel Westrik niet goed genoeg voor RTL Nieuws’

Foto: RTL

Merel Westrik is niet bekwaam genoeg voor de presentatie van RTL Nieuws. Dat zegt tv-kenner en voormalig RTL Nieuws-eindredacteur Ton Lankreijer in Veronica Magazine. Lankreijer is geen liefhebber. “In mijn tijd draaide het vooral om ervaring. Rick Nieman, Jeroen Pauw, Loretta Schrijver, Suzanne Bosman… dat is veranderd. Zo’n Merel Westrik vind ik écht niet goed genoeg voor RTL Nieuws. Ze had een ochtendprogramma bij WNL, dat was de lichtheid van het bestaan“, zegt hij.

En zelfs zo’n licht programma, kon Westrik niet, vindt Lankreijer. “Daar zag je al dat ze niet in staat was tot het betere interview.”

Lankreijer vindt het schandalig dat Margreet Spijker is ontslagen door RTL Nieuws. “Blijkbaar laat mijn oude baas, Harm Taselaar, zich verleiden door uiterlijk en of iemand past in de nieuwe vormgeving.

Het hele RTL Nieuws is gerestyled met een pompeus decor en vette schermen. Daar past Margreet Spijker, die er fantastisch uitziet én heel erg goed is, blijkbaar niet in. Het moet sneller, leuker en oppervlakkiger, dus daar hoort een jong gezicht bij.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen