RTL 5 gelooft in Ewout Genemans

Foto: Nick van Ormondt

Er klopt niets van het onderzoek van de Volkskrant, waaruit zou blijken dat Ewout Genemans acteurs inzet voor zijn realityshows op RTL 5. Dat hebben de tv-zender en Genemans’ bedrijf No Pictures Please laten weten in een gezamenlijke verklaring. Er is niets geënsceneerd, melden beide partijen. “Er worden geen acteurs ingezet. Een aantal quotes in het genoemde artikel zijn verzameld uit oude artikelen, die destijds al rechtgezet zijn. Andere reacties zijn maar voor een deel meegenomen in het artikel.” 

De Volkskrant laat oud-kandidaten van Genemans’ programma’s aan het woord. Zij stellen dat zij hebben geacteerd in zijn realityshows.

Onzin, vinden RTL en Genemans. “De deelnemers worden goed begeleid tijdens de opnameperiode en zij worden goed geïnformeerd over de gevolgen van hun deelname“, reageert een woordvoerder. “Dat dit achteraf soms tegenvalt, is niet altijd te voorkomen.

RTL 5 en No Pictures Please staan dan ook niet achter de conclusies en benadrukken dat de programma’s die Ewout Genemans voor RTL 5 maakt, allemaal op integere wijze worden gemaakt.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen