Ewout niet gediend van Volkskrant-onderzoek

Ewout Genemans was absoluut niet blij met het onderzoek dat de Volkskrant deed naar de ‘echtheid’ van zijn realityprogramma’s. Hij verzocht de krant om te stoppen met het benaderen van kandidaten. Dat schrijft het dagblad vandaag. Genemans nam zelf contact op met de krant. “Ik begrijp dat je achter mijn rug mensen benadert. Ik heb dat liever niet. Zij vinden dat niet fijn. Je brengt ze in een moeilijke situatie. Daarnaast heb ik niets te verbergen. Waarom kom je niet langs voor een interview?

Toen de Volkskrant in de tussentijd oud-kandidaten bleef benaderen, liet Genemans weer van zich horen. “Je bent nog steeds mensen aan het benaderen. Ik wil dat niet. Die kandidaten hebben een geheimhoudingsverklaring ondertekend.

Als ze met jou praten, lopen ze het risico een claim van RTL te krijgen. Dat zijn flinke bedragen. Het gaat vaak om kwetsbare mensen die niet gewend zijn met de pers om te gaan“, beweerde de tv-maker.

Uiteindelijk bleek uit het onderzoek dat Genemans’ programma’s soms in scène zijn gezet. Hoewel Genemans uiteindelijk geen interview gaf, kreeg hij het artikel daarover wel van tevoren onder ogen.

Twee bronnen die in eerste instantie met naam genoemd werden, werden door Genemans op de vingers getikt. Eén van hen verzocht de Volkskrant daarna om zijn verhaal terug te trekken, de ander wilde anoniem genoemd worden.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen