Claudia de Breij gelooft in Jeroen Pauw

Foto: VARA

Claudia de Breij heeft er vertrouwen in dat de late night-show van Jeroen Pauw uiteindelijk erg goed agat worden. Dat vertelt de presentatrice in VARAgids. Het heeft even tijd nodig, denkt De Breij. “Nee, ik heb Pauw nog niet gezien. Net zoals ik Humberto pas na een paar weken ben gaan kijken, destijds. Tv-maken is net pannenkoeken bakken, de eerste is nooit echt lekker gelukt en je moet de kok even tijd geven. En dan kon het nog wel eens heel spannend worden“, vertelt de VARA-ster. 

Volgens De Breij hoeft de concurrent niet achterover te leunen. “Want Jeroen Pauw is één van de beste pannenkoekenbakkers van Nederland, zelfs als hij niet gezellig is.”

Het is belangrijk dat ‘gezelligheid’ niet het doel van een talkshow is, vindt De Breij. “Geen avond is zo lastig sfeervol te krijgen als een waarbij de gasten bij voorbaat al denken ‘Nou jongens, gezellig!’

Het is vaak het gezelligst als dat eigenlijk niet de bedoeling is. Misschien moet je een talkshow maken vanuit de keuken om het echt te laten lukken.

Zoals op het feestje waar de versierde kamer altijd minder leuk is dan de ongezellige tl-verlichte keuken waar de écht goede verhalen worden verteld.”

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen