Sylvana Simons trekt zich niets aan van kritiek

Foto: Leendert Jansen

Sylvana Simons trekt zich niets meer aan van kritiek op haar uiterlijk of op haar werk. Dat vertelt de presentatrice dit weekend in Trouw. Simons ligt er niet wakker van. “Voor veel mensen is mijn uiterlijk een onderwerp van roddel en achterklap; ze kunnen er niet goed tegen als iemand erg uitgesproken is. Da’s altijd zo geweest. Ik zag er anders uit, maakte andere keuzes, ik wilde nergens bij horen, ik was moeilijk te vangen. Vroeger trok ik het me heel erg aan als er kwaad over mij werd gesproken.

Dat is verleden tijd. “Sinds enkele jaren ben ik gelukkig van die last verlost. Waarom zou ik óf een modepopje, óf maatschappelijk betrokken óf een muziekfreak moeten zijn? Waarom zou ik, om een bepaald deel van mezelf te kunnen laten excelleren een ander deel moeten ontkennen?

“Onzin. Het mag er allemaal zijn. Van mij mag het er allemaal zijn“, vervolgt ze.

Simons vindt het niet erg om openhartig te zijn over haar uiterlijk. “Zie je mijn nagels? Die zijn niet echt. Ik houd je voor de gek, maar ik doe het niet om jou te schaden. Ik vind het gewoon fijn om mezelf te verfraaien.

Als de intentie goed is, kan de uitkomst bijna nooit slecht zijn. Bovendien: ik pretendeer niet dat het mijn echte nagels zijn. Als ik een pruik draag, zeg ik ook niet dat het mijn eigen haren zijn.”

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen