‘John de Mol weet dat Utopia niet sterk genoeg is’

Foto: RTL

Het is geen toeval dat John de Mol juist nu zijn tv-bedrijf Talpa te koop zet. Utopia lijkt te gaan floppen in de VS en als dat ook in andere landen gebeurt, daalt de waarde van het bedrijf. Dat zegt een ‘bron uit Hilversum’ vandaag in het AD. Utopia doet het slecht op FOX. “FOX kennende gaat het over 3 weken van de buis als de cijfers verder kelderen. John wil Talpa verkopen voor het debacle te zichtbaar wordt“, zegt de bron. “De Mol zal het nooit toegeven, maar hij weet dat de formule niet sterk genoeg is.” 

Binnenkort begint Utopia ook in Duitsland en Turkije. “Het lijkt te veel op Big Brother en is bovendien peperduur om te maken. Na elke teleurstelling zakt de waarde van Talpa opnieuw. Dit moment is zeker geen toeval.

Volgens Ivo Niehe, die met Niehe Media ook een tv-bedrijf heeft, is De Mol de omvang van Talpa zat. “Het is hem te doen om het plezier. Daar kwam toevallig geld bij kijken, omdat John de allerbeste bleek.

Tv-bons Fons van Westerloo denkt dat De Mol na een verkoop in elk geval niet stil gaat zitten. “Het zou zomaar kunnen dat hij met het geld van de verzilvering SBS helemaal koopt. Hij deed al eens een bod.”

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen