RTLZ wordt zelfstandige 24 uurs tv-zender

Foto: Kastermans Fotografie

RTLZ wordt een zelfstandige 24 uurs tv-zender. Net als het bestaande tv-programma RTLZ, richt de nieuwe zender zich op de zakelijke Nederlander. Dat heeft RTL-baas Bert Habets bekend gemaakt. Het is de bedoeling dat RTLZ in het eerste kwartaal van 2015 van start gaat en een plek krijgt tussen tien en twintig op de afstandsbediening. “We willen de best mogelijke plek op de afstandsbediening, maar wat dat gaat worden, daar zijn we nog over in gesprek“, aldus Habets.

Hoe de 24-uurszender precies wordt ingevuld, is nog niet bekend, zegt Habets. “Overdag zal er niets wezenlijks veranderen, de zender informeert over financieel en economisch nieuws.”

Wel zal RTLZ zich focussen op live televisie. “Het wordt zo de geijkte zender voor breaking news en zal daar ook voor worden ingezet“, zegt hij. “Maar kijkers worden straks ook geïnformeerd over tech en lifestyle; wat je doet na je werk.

De reden dat RTLZ een eigen zender krijgt is dat de doelgroep overdag aan het werk is en niet kan kijken, ’s avonds worden die beter bereikt.

Momenteel zendt RTLZ overdag uit op RTL 7. Het gat dat daar ontstaat wordt opgevuld door ‘series die passen in doelgroep van de zender’.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen