Daan Nieber nieuwe presentator Editie NL

Foto: SBS

Daan Nieber is de nieuwe presentator van het RTL 4-programma Editie NL. Hij volgt Jeroen Latijnhouwers op, die naar Omroep MAX vertrekt. Dat heeft de tv-zender bevestigd. Nieber is vooral bekend van zijn pittige reportages voor het programma PowNed, maar werkte ook mee aan het geflopte CQC. Nu gaat hij aan de slag voor ‘braaf’ Editie NL. “Hoe is het zo gekomen? Je wordt gebeld, je doet een screentest, het bevalt van beide kanten en je denkt: laten we het maar doen.”

Dat Nieber nu een rustigere tv-klus aanneemt, vindt hij niet goed. “We worden ook allemaal wat ouder. Ik kan natuurlijk jarenlang bij PowNed doorgaan, maar ik had op een gegeven moment zoiets van: misschien is het tijd voor iets nieuws.”

Ook het feit dat hij nu studiopresentatie gaat doen, sprak hem aan. “Er zit hard nieuws in, maar ook vrolijkheid en lossigheid. Die combinatie spreekt me erg aan. Je bent een serieuze anchor, maar er is ook ruimte voor een kleine improvisatie hier en daar.”

Nieber kijkt vooral uit naar het zwaaien naar RTL Boulevard aan het eind van elke Editie NL. “Dat is de reden dat ik het gedaan heb. Wie wil er niet elke dag kunnen zwaaien naar RTL Boulevard?

Waarschijnlijk maakt Nieber deze maand al zijn debuut bij Editie NL.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen