John de Mol wil Talpa verkopen

Foto: RTL

John de Mol wil zijn tv-bedrijf Talpa verkopen. Bij financieel adviseur Bank of America hebben zich al potentiële kopers gemeld. Dat bevestigt woordvoerder Thomas Nootermans vandaag naar aanleiding van berichtgeving in het Financieele Dagblad. Een overname kan nog maanden op zich laten wachten, benadrukt de zegsman van John de Mol. “We hebben geen haast. Wel hebben we Bank of America gevraagd of zij de belangstelling wil kanaliseren. We hoeven niet iedereen over de vloer.”

De belangstelling uit het buitenland is niet gek, meent hij. “Er is al jaren sprake van een consolidatiegolf in de mediawereld. Dus dan wordt er gekeken naar potentieel succesvolle producenten.

Bronnen zeggen tegen het FD dat Talpa zeker 600 miljoen euro moet opbrengen, maar dat wordt gehoopt op minstens een miljard. “Die bedragen zijn veel te speculatief. Ik ga daar geen uitspraken over doen.

Nootermans wil ook niets kwijt over de rol van John de Mol bij een eventuele overname. Hij zou een creatieve rol kunnen gaan spelen onder de nieuwe eigenaar.

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen