Natasja Froger hoeft geen lollig tv-programma

Foto: Nick van Ormondt

Natasja Froger, inmiddels één van de boegbeelden van het genre emo-tv, heeft niet de behoefte om eens een heel lollig tv-programma te maken. Dat vertelt de presentatrice in weekblad Televizier. Froger voelt zich juist prettig bij serieuze tv-programma’s, zoals nu haar tv-reeks Doof. “Ik wil nu het verschil maken in het leven van anderen of dat wezenlijke verschil in een mensenleven kunnen volgen. Ik vind het ook fijn om anderen een schouder te bieden om op te huilen“, vertelt ‘de vrouw van’.

Het is niet alleen maar huilen, stelt Froger. “Daarbij maak ik ook lol. Dat zul je ook zien bij Doof. Ik heb ontdekt dat dove mensen heel veel zelfspot hebben.”

Het idee voor Doof ontstond tijdens de opnames van haar nieuwe programma over adopties: Met Open Armen. “Daarvoor voerde ik gesprekken met een gezin dat een doof kind had geadopteerd.

Het kind had een operatie ondergaan waarbij een implantaat was ingebracht. “Zijn verhaal vond ik zo mooi. Een paar weken na dit gesprek bood RTL 4 met het programma Doof aan.

Ik geloof inmiddels in het lot, want zo is Met Open Armen ook op mijn pad gekomen. Ik was namelijk voor Orange Babies op reis en in mijn vliegtuig zat een geadopteerde drieling.

Ik heb een praatje met hen gemaakt en vlak daarna stond RTL 4 op de stoep met het idee voor Met Open Armen.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen