Kees Tol vond bloemenshow eerst te truttig

Kees Tol vond het idee om een tv-show over bloemschikken te presenteren eerst veel te truttig. Dat geeft de presentator toe in weekblad Viva. Hollands Beste Bloemstylist klonk hem niet direct als muziek in de oren. “Toen ik dat voor het eerst hoorde, dacht ik ook: wat ís dit voor een getrut? Maar we hebben nu een paar afleveringen gemaakt en ik moet eerlijk zeggen dat het hartstikke leuk is. Het gaat niet om een lullig bloemstukje, deze mensen kunnen echt iets geweldigs maken“, vertelt hij.

Zelf is Tol helemaal geen bloemengek. “Ik koop nooit bloemen voor mezelf.  Ik ben zo vaak van huis en die dingen staan maar een week. Ik heb in mijn huis wel planten, en nee, dat zijn geen cactussen. Ik geef ze af en toe wat water en that’s it. Ik heb er gewoon niet zo veel mee.

Waarom ze uitgerekend mij – de  man die niets met bloemen heeft – hebben gevraagd? Dat vonden de makers juist leuk. Ze wilden een volkse jongen. En omdat ik  er zo weinig vanaf weet, kan ik wel de juiste vragen stellen. Vragen die de kijker thuis ook heeft.

Maar één ding: ik ga zelf niet schikken.”

Hollands Beste Bloemstylist is een succes op de woensdagavond van SBS 6.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen